کل نماهای صفحه

شنبه، بهمن ۲۳، ۱۳۸۹

تصاویر نقاشیهای سنگی با قدمت 12 هزار سال


تیمی از دانشمندان که در یک غار در جستجوی فسیل موشهای صحرایی غول پیکر ماقبل تاریخ بودند که موفق شدند یک گالری ویژه از آثار هنری سنگی با قدمت 12 هزار سال را کشف کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان استرالیایی سازمان تحقیقات صنعتی و علمی کشورهای مشترک المنافع (CSIRO) در کانبرا که با هدف کشف فسیل موشهای صحرایی غول پیکر ماقبل تاریخ وارد یک غار پهناور در شمال شرقی تیمور شرقی شده بودند تصادفاً موفق شدند یک ردیف از نقاشهای صورت انسان که 12 هزار سال قبل بر روی دیوار این غار تراشیده شده بودند را کشف کنند.
"کن آپلین" سرپرست این تیم تحقیقاتی در این خصوص توضیح داد: "من و یک همکار از کف غار مشغول کاوش لبه ها بودیم. من چراغ قوه ام را روشن کردم و یک تابلوی عظیم ماقبل تاریخ از صورتهای انسان را بر روی دیوار غار دیدم. مالکان غار که با ما آمده بودند از این کشف گیج شدند. آنها گفتند که این صورتها انتخاب کرده اند که چه روزی خود را نشان دهند چون آنها از کاری که ما انجام می دهیم خشنود هستند."

این تیم اکتشافی مشغول کار در غار "لن هارا" بودند. این غار یک گنجینه با ارزش از فسیلها و هنرهای سنگی به شمار می رود.
این سنگ تراشها صورتهایی دارای چشم، بینی و دهان هستند و سرهای آنها با یک سرپوش که تمام قاب صورت را احاطه کرده اند پوشیده شده است.
با استفاده از تکنیک تعیین تاریخ ایزوتوپ اورانیوم دانشمندان دانشگاه کوئینزلند و تیم CSIRO قدمت این صورتها را بین 10 هزار تا 12 هزار سال تخمین زدند.
براساس گزارش ساینس دیلی، نکته شگفت انگیز در کشف این صورتها این است که این غار از سال 1960 تاکنون مورد بازدید باستان شناسان و متخصصان هنرهای سنگی سراسر دنیا قرار گرفته است با وجود این، صورتهای سنگی هرگز کشف نشده بودند
پیش از این تیمهای باستان شناسی دیگر موفق شده بودند نقاشیهایی شامل قایقها، حیوانات، اشکال انسان و اشکال تزئینی خطی را در این غار کشف کنند که قدمت برخی از این آثار هنری به حدود 30 هزار سال می رسد
 منبع : خبرگزاری مهر

هیچ نظری موجود نیست: